Hem > Kulturevenemang, Notiser och Nyheter > Melodifestivalens Andra chansen sänds också direkt på teckenspråk på svt.se

Melodifestivalens Andra chansen sänds också direkt på teckenspråk på svt.se

Pressmeddelande:

Melodifestivalens Andra chansen sänds på lördag den  6 mars från Örebro. Alla de åtta bidragen kommer att framföras på teckenspråk för döva och hörselskadade direkt på SVT Play med hjälp av Örebro Teckenspråkiga kulturskola och WeSign.

– Kultur på alla språk berikar samhället, säger Jan Sparby, WeSign. Vi vill gärna att alla tecken-språkiga medborgare i Sverige också ska kunna ta del i Melodifestivalen. Därför har vi tagit initiativet till denna specialsändning på SVT Play.

Det är första gången som Melodifestivalen framförs på teckenspråk. Teckenspråkssändningen av Andra chansen kommer att ske ”live” i ett fönster bredvid den stora sändningen på svt.se/melodifestivalen.

– Ett stort tack till Örebro kommun som givit SVT chansen att ytterligare bredda publiken på Melodifestivalen, säger Malin Rogström, nyhetschef, SVT GävleDala och SVT Nyhetstecken. Det är en publikgrupp som också SVT vänder sig till i andra sammanhang – i nyhetsprogrammet Nyhetstecken, barnprogram och inte minst på Teckentorget på svt.se.

Annonser
 1. Johan K
  08 mars 2010 kl. 3:26

  Jag valde faktiskt teckenspråket framför Mello-artisterna i lördags…blir d nåt i finalen??

 2. Janne
  10 mars 2010 kl. 0:21

  jajamän! Klart idag! Kolla front page. /Janne

 3. 15 mars 2010 kl. 14:35

  Melodifestivalens största behållning var Helena och Tommy! Hamnade på teckentolkningen av en slump och tyckte om det jag såg.
  Har skrivit i min blogg om detta: http://matsordenruntresa.blogspot.com/2010/03/melodifestivalens-storsta-behallning.html

  Ska ni ställa upp på scenen nästa år med ett eget bidrag?

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: