Hem > Debatt, Notiser och Nyheter > Debatt: Har tåget gått…eller är det bara försenat?

Debatt: Har tåget gått…eller är det bara försenat?

Likt SJ:s 44-punkters lista har nu turen kommit till oss att plocka fram en motsvarande. För vilket ändamål då? tänker ni…

Jo, Örebro kommun har för avsikt att i mars 2010 utropa sig till “europas teckenspråkiga huvudstad”. Inte illa! Det ställer sig WeSign givetvis bakom! Men det behövs ett stort arbete för att det ska bli verklighet.

Denna fråga grävde visserligen Janne Carlsson, DHB, fram under WeSign-träffen ute på Ullavi gård, men den känns grymt aktuell med tanke på vad som händer i mars. Minnesanteckningarna från denna intressefråga ligger under fliken ”Möten”, men jag saxar delar ur den här och fyller på med fin grön färg:

Bakgrund

WeSign (med projektet TSPKS), DHB, RGD/H/gymnasieförvaltningen), Örebro kommun centralt (RGD/RGH en del), SPSM Mellersta regionen , Landstinget gm TC, ingår i en konferenserna inom Örebro 2010, ”Örebro- Europas teckenspråkshuvudstad”. Konferensen går under namnet teckenSPRÅK – kultur, frihet och demokrati. Konferensen syftar bland annat till att visa på teckenspråket som det erkända modersmål det är i Sverige samt lyfta teckenspråkets roll och betydelse i och för Örebro och örebroarna.

Frågeställningar:

Vilka åtaganden krävs av kommunen?

Vilka krav kan/bör vi ställa på kommunen?

Hur sker en kvalitetssäkring av innehållet innan…

Punktförslag ur dessa minnesanteckningarna har diskuterats lite här och där och ett stort antal ytterligare förslag har kommit in till WeSigns redaktion. Jag håller nu på att sammanställa en diger lista som underlag för vidare diskussion. För att nå fram med rimliga förslag är det viktigt att vi kommunicerar och i det här fallet gäller det att ge förslag på hur vår 44-punkters lista ska genomföras. Alltså; förslag + lösning.  Denna punkt kommer att dominera nästa WeSign-möte 28 okt kl. 16.00

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: